A Forrás

Megint sikerült egy jó filmre bukkanni a sok sivárság mellett, ez Darren Aronofsky 2006-ban készült fény és hangjátéka, A Forrás (The Fountain).

The_Fountain-Rachel_WeiszNehéz konkrétumokat írni a filmről, mert nem konkrétumokról szól, hanem érzésekről, melyek a múltbéli ember erőszakos, testközeli életét, egy mai ember tudomány-közeli és egy jövő-beli lény érzéseit kapcsolja össze. Mindhárman végtelenül szeretnek valakit, akit halálos veszély fenyeget és aki végtelen nyugalommal fogadja el sorsát.

A szereplők nem uralják a vásznat, hanem sodródnak a történettel, nem a szerepet jól játszó Rachel Weisz és Hugh Jackman miatt jó a film. Talán az egész hangulata – amihez nagyban hozzájárul a zene, ami azóta is itt cseng a fülemben – az ami jóvá teszi. Pedig nehezen magyarázhatók a látottak és hallottak, azt hiszem az emberek nagy részének értelmetlen is lesz, akár csak a Káosz birodalma.

The_Fountain

Számomra a legérdekesebb gondolat a filmben a sír földjébe helyezett magból kikelő fa és annak termését megevő madár, melyben tovább él a sírba temetett ember. Nem a teste, nem is a lelke, hanem maga az ember. A halál csak addig tűnik félelmetesnek, amíg a testi valónkat féltjük tőle, pedig a legkevésbé az van veszélyben…

One thought on “A Forrás”

 1. A filmben játszódó három történet egymástól 500 évnyire játszódik. Az első a XVI. században, amikor Tomas Verde kapitány spanyol katonákat és papokat vezet a maják ősi dzsungelének mélyére egy templomhoz, hogy megtaláljanak valami misztikus “dolgot”. 2500-ba ugorva ismét Verde-del találkozunk, aki ezúttal egy még veszélyesebb és még titokzatosabb útra vállalkozik. Űrhajóján különleges és egyben értékes szállítmány van, amelynek óriási ereje a maja dzsungelhez és egy elveszett szerelemhez kapcsolódik. A két, ezerévnyi távolságban játszódó történet közben “beugrunk” a jelenbe, ahol Tom Verde sebész, és egy orvosi csoport tagjaként rákkutatással foglalkozik. Főnöke tudja, hogy Tom zseniális tudós, és gyakran a logikát is mellőző feltevései helyesnek bizonyulnak. Ugyanakkor a férfi felesége rákban szenved, és kettejük élete várakozással valamint hazugsággal telik. Várnak az elkerülhetetlen halálra, és úgy tesznek, mintha még lenne remény.

  szereplők: Hugh Jackman (Tom Creo) Rachel Weisz (Izzi Creo) Ellen Burstyn (Dr. Lillian Guzetti) Mark Margolis (Avila papa) Sean Patrick Thomas (Antonio)

  Letöltés:

  http://rapidshare.com/files/105671279/lj.a.forras.part1.rar.html
  http://rapidshare.com/files/105671282/lj.a.forras.part2.rar.html
  http://rapidshare.com/files/105671283/lj.a.forras.part3.rar.html
  http://rapidshare.com/files/105671287/lj.a.forras.part4.rar.html
  http://rapidshare.com/files/105671289/lj.a.forras.part5.rar.html
  http://rapidshare.com/files/105673239/lj.a.forras.part6.rar.html
  http://rapidshare.com/files/105673586/lj.a.forras.part7.rar.html

  Jelszó: John0501

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *