Alfresco 2.1

Nemrégiben látott napvilágot kedvenc dokumentum kezelő rendszerem, az Alfresco 2.1-es verziója – amely ugyan még csak release candidate státuszú, de már kiválóan használható. Új elemként jelent meg benne a Web Script névre keresztelt megoldás, mely egy REST stílusú keretben teszi lehetővé az Alfresco-ban tárolt dokumentumok integrálását más rendszerekbe.

blogintegrationadddetails.JPGElkészült az Alfresco-hoz egy blog integrációs modul is, amely egyelőre a WordPress engine, majd a későbbiekben további blog motorok felé is biztosít átjárást.

A Microsoft Office csomagjában található Word szövegszerkesztőjéhez is készült egy Web Script alapú plugin, amely anélkül teszi lehetővé a dokumentumok kiválasztását és a keresést, hogy ki kéne lépnünk a szövegszerkesztőből. A dokumentumokon túl, az Alfresco Dashboard-on – szintén egy AJAX-os felületen – listázható Task-okat is képes megjeleníteni. Sajnos ez a megoldás kizárólag a Windows alapú MS Office csomaggal működik, se a Mac verzióhoz, se az OpenOffice-hoz nem biztosít átjárást.

Hamarosan jön a beépített wiki és a kibővített feladat kezelő modul is – már csak egy jó projekt management modul kell bele és minden vágyam teljesül… :)

Letöltés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *