Alfresco – dokumentum titkosítás

Már értekeztem az Alfresco nevű dokumentum kezelő rendszerről úgy általában, illetve magáról a telepítéséről is, most pedig egy értékes kiegészítőt javaslok mindezekhez.

A rendszerben tárolt dokumentumok közül egyikkel-másikkal előfordulhat, hogy vagy személyes, vagy jogi okok miatt nem kívánjuk azt másokkal megosztani, még a rendszer adminisztrátorával sem. Ebben az esetben használhatunk egy titkosító plugin-t, amellyel mint egy új “Action” – vagy egy “Rule”, ha automatizálni szeretnénk a folyamatot – van lehetőség az adott dokumentumot, vagy dokumentumokat jelszavas védelemmel ellátni.

Az IDX-eDOC névre keresztelt programról van szó, melyet a többi Alfresco plugin-hez hasonlóan kell beilleszteni a rendszerbe. A mellékelt leírást – mely alapján öt perc alatt el lehet végezni a telepítést – egy kicsit korrigálni kell, ugyanis a “/tomcat/webapps/alfresco/WEB-INF/classes/alfresco/messages/webclient.properties” file-ba kerülő mezők helyesen így néznek ki:

# Decrypt Dialog Messages
decipher=Enter the passphrase
ecrypt_dialog=Decrypt document

Ez utóbbi hiányzik a leírásból és a példából, így az adott dokumentumhoz tartozó ikon lista hibaüzenettel tarkítva jelenik meg…

A rendszerben a titkosított dokumentumok ikonja lakatra változik, a visszafejtési folyamatot a lenyíló menüben található “Decrypt document” paranccsal lehet kezdeményezni, amihez természetesen szükségünk lesz a titkosításhoz használt jelszóra is.

alfresco_crypt.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *