Bankmentés

Ha én lennék a király az országokban, biztos nem így menteném meg a bankokat, a bankárokat és talán közvetve az ügyfeleket is…

BankmentésEgyszerűen az adófizetők padlásairól lesepert, vagy újabb hitelek felvételével előállított adófityingekből – melyeket most biztosítékként használhatnak a magántulajdonban lévő bankok – állami bankokat hoznék létre, melyek azonnal konkurenciái lennének a jelenlegieknek. Ezekben az új, 100%-os állami tulajdonban lévő bankokban az állampolgárok tulajdonosi részvényt vásárolhatnának, ezzel is erősítve őket. Ha a magánbankok felveszik a versenyt az új piaci szereplőkkel hát vegyék, ha nem, akkor az ügyfelek majd otthagyják őket. Sok-sok év múlva, – ha elhullott a férgese és beállt újra a pénzügyi rendszer – lehet privatizálni az állami bankokat… A kapitalizmus lehetőségeinek kihasználását meg kellene adni az államoknak is, ha már egyszer piacgazdaság van.

Persze csak ha király lennék és korlátlan hatalmam lenne, akkor tehetném meg ezt az őrültséget – ha egységsugarú politikus lennék nem merném és nem is engednék megtenni. Mert az érdek az érdek és az üzlet az üzlet.

One thought on “Bankmentés”

  1. Részben egyetértek veled. Túl sok befolyása van a bankoknak. Helyesbítek.
    Úgy gondolják egyes emberek, hogy a pénztologatás valami NAGY és Felelősségteljes tevékenység.
    Tévednek. A tévedésüket pedig most mi fizetjük.

    Addig is. Kissé kerülni kellene a pénzt. Van más ősi kereskedelmi forma is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *