Emlékező toll

Sok embernek okoz nehézséget a jövőbeni tennivalóinak kezelése, noha létezik a papír-ceruza páros által leképezhető kalendárium és megszülettek az elektronikus példányok is ezzel a funkcióval.

Pen with reminder calendar microphoneAz emlékező toll ötletét az adta, hogy akinek az írás – és a hozzá tartozó előkészületek megtétele – gondot okoz, annak a beszélőkéje azért minden bizonnyal rendben van, azaz képes elmondani, hogy mit akar megtenni majd a jövőben.

Ha felírandó feladata adódik, akkor a következőket fogja tenni:

 1. előveszi a zsebéből az emlékező tollat,
 2. beállítja rajta a dátumot,
 3. majd elmondja, hogy az adott időpontban mire emlékeztesse a toll.

Ezután a toll csöndesen pihen emberünk zsebében, majd ha eljön az idő – a beállított időpont – csipog néhányat és lejátssza a felvett hangüzenetet.

A toll funkciói:

 • időpont (dátum és idő) megjelenítés (LCD panel)
 • időpont (dátum és idő) beállítás (+/- nyomógombos, vagy tárcsás megoldás)
 • öröknaptár
 • hangrögzítés (beépített mikrofon)
 • file tárolás (beépített memória)
 • hang lejátszás (beépített hangszóró)
 • kommunikációs interfész (USB csatlakozó)
 • áramellátás (USB-n tölthető beépített akkumulátor)

Ez az eszköz még azok számára is használható volna, akik szoktak elektronikus naptárat kezelni, hiszen egy bevásárló listát, a gyerek szülői értekezletének időpontját, vagy egy csekk befizetési emlékeztetőt egyszerűbb a mindig zsebben lapuló tollban tárolni, mint a számítógépen.

Hangrögzítős tollak már régóta kaphatók a piacon, csak egy apró kiegészítés kellene hozzájuk és egy olyan megoldás, ami a gagyinál tartósabb működést garantál, akár éveken keresztül is.

2 thoughts on “Emlékező toll”

 1. HAli!
  De miért éppen toll? A XXI. században? A iKütyük korában.
  Ha már pénzt kell rá költeni(ha nem gagyi, akkor elég sokat), és foglalkozni is kell vele(feltölteni, fájlt kezelni, jó helyen hordozni), akkor egy “okosabb telefon” megfelelőbb lenne a célra.
  Mert lehetne egy ilyen szoftvert írni (könnyebb is, mint egy célhardvert készíteni), ami vígan elvégzi ezeket a feladatokat. Csak az a baj, hogy a sok mindent feleslegesen tudó telefonok, nem elég felhasználóbarátak.
  Szétszórt vagyok néha, például a névmemóriám kevés erőforrást kap, és sokszor még az aznapi újratalálkozáskor sem emlékszek az illető nevére. 8( Telefon, kamera, nevet odaír, és már rögzült is.
  Szóval, néha ki-kipattan egy “dejólenneegyilyen” ötlet. De az új spontán ötletek lerögzítése is jó példa erre. Vagy a gázóra állás esete.

  Minden jót!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *