One thought on “fyanica 4.3”

 1. Már vagy két hónapja hallottam róla, de igazán csak akkor kezdtem el fontolgatni, hogy elmegyek, amikor megkaptam a meghívó körlevelet az amiga.hu-n. Sokan mondták, hogy ezek a partyk milyen jók szoktak lenni, és egyre több kedvem lett elmenni egy ilyenre. Gyorsan rábeszéltem LeVee-t is, hogy menjünk el ketten.

  Ez volt életem első partyja. Június 3-án kezdődött a budapesti Csokonai Művelődési házban, reggel 9 órakor. Mi 6-kor indultunk innen, Győrből. Ez nekem már eleve ellenszenves volt, mivel ugyebár a 6:30-as buszt beszéltük meg. Egészen addig, amíg oda nem értünk, nem voltam benne biztos, hogy jó buszra szálltunk :))). Két óra alatt oda is értünk a Deák térre, ott megvártuk haverunkat, dozy-t, mivel csak ő tudta, hogy merre kell menni. Hál’istennek ott volt a megbeszélt időben.

  Egy metró, két busz, és egy öregember segítségével alig egy és fél óra alatt elértük a helyszínt. Elég csendes környék, eldugott egy utca. Aki még nem látta volna a “Csoki”-t, annak elmondom, hogy ez egy elég tágas, modern műv.ház. Lepakoltunk. 10-kor még szinte senki sem volt ott. Pár gépet lehetett csak látni, elszórva. Az egész rendezvény egy nagy teremben volt, 5 sor asztallal, és egy színpaddal, ahol a kivetítő állt. Akkor hurcolták be éppen az első bazi nagy hangfalakat, és kötötték rá a gépekre, MP3-at hallgatni. Egy rakás torony volt, szinte csak elvétve lehetett látni normál 1200-eseket. 1 pc volt, az is csak estig, utána jobbnak látta elhúzni a csíkot :)). Láttam még egy 600–ast és 3-4 4000-est, meg asszem egy 2000-es is volt, de más gép nemigen. Illetve dehogynem. Vagy 10 PSX. TV-kre, monitorokra kötve. Az egyikre rögtön le is telepedett LeVee, és 2 óráig fel sem állt előle.

  Du. felé már kezdett jó lenni a hangulat, már alig volt gépeknek hely, és egymást próbálták túlharsogni az MP3-asok. Megjött Petike, és bőszen osztogatta a fYa-s 10˝-es AmigaVilág különszámot. A régieket is meg lehetett venni.

  Akkor kezdtem el gondolkodni, hogy kéne valamilyen anyagot szedni (nem olyan anyagot! hülye!) a viccmesteremre. Ezzel egyetlen egy gond volt, hogy 2.5″-es, és ilyen üres csatija senkinek nem volt (tudtommal). Ebből kifolyólag semmit sem szedtem össze. :(((

  Bekapcsolták a projectort. Levetítették a Mekka party (szerinetem) összes demoját. Hát én eddig csak A500-as demokat láttam, azt is csak keveset, de ezek annyira jók voltak, hogy nemigaz. Nekem iszonyúan tetszettek. A projector hangfalai jól elnyomták az MP3-akat :)))))).

  7-re volt kiírva a compok leadási határideje, 8-ra a compok bemutatása, és 9-re a pc-verés. Hát ebből (nem tudom, ez így szokott-e lenni, de mind1) az lett, hogy fél 1 körül volt compo-vetítés (erről később), utána pedig pc-gyalázás. Mind1, én nagyon jól éreztem magamat, attól eltekintve, hogy pár partyképekről és amigahu-ról ismerős arcon kívül nekem szinte mindenki idegen volt, és nagyon nem is álltak szóba velünk.

  Compók. Először 4-csatornás aztán multichannel zenék voltak (valószínűsítem, hogy ez így szokott menni), előbbiből 4 (?), másikból vallami rengeteg volt. Nem voltak rosszak. Én valami 2./7.-re szavaztam asszem… ill. szavaztam volna… mind1…
  Ezt a 256 színű, majd a raytrace/multicolor grafikák követték Előbbiből Emeric nyert, bár a másik kettő is tetszett (nekem legalábbis), utóbbit meg egy jó kis tengerparty :) kép nyerte.
  Ezután jöttek az intrók: nagyon tetszett NewWave tüzijátéka, és fergetegesre sikerült mind a Lammer- mind pedig a Wild-compó: A BNS (megint?) nagyot alkotott. Mindenki száját tátva nézte a 3D-s forgó táj fáit, amik -egy mögöttem ülő emberke szavaival élve- állóképnek is elmentek volna. Igen jó volt a digizett (asszem) wild-compó is: pc-égetés, stb.!

  Na igen, helyben vagyunk, pc-égetés. “Égetés” (már tüzes értelemben) nem volt, de volt helyette 5 kilós kalapács! ;))) Egy (kb.) 386-os lehetett ff monitorral az udvaron, bekapcsolva, win95-tel, még működő állapotban. Miután elmondta az utolsó kívánságát (“Most már kikapcsolhatja a számítógépet”) Jött Ratman és előbb egész finoman, majd egyre durvulva elkezdte társaságával átkozmetikázni a pc-t. Az új design meglehezôsen gyorsan elkészült (5-10 perc:), és a lapos forma jellemezte. Csak úgy repültek a billentyűk mindenfelé, amikor valaki oda csapott egyet. Az O-t el is tettem emlékbe ;). A monitor sem úszta meg szárazon (ill. inkább egyben). A CPU 5-6 darabban hevert a földön. A végén már majdnem mindenki odacsapott egyet-egyet, végre kitölthette dühét a hőn utált szerkezeten.

  Ezután mindenki visszavonult a saját kis gépe elé, és próbálta elfoglalni magát valamivel. Megvolt a compók eredményhirdetése, egy srác még a szavazáskor mindenkit rávett, hogy rá szavazzanak, úgyhogy nem kis külömbséggel meg is nyerte az egyik compót, a többbi meg igen egyértelmű volt. Azt mondták, a történelemben először a party nyereséges volt, a nyereséget pedig rögtön szét is osztották a nyertesek között. (Csupa Amigás CD fomájában.)

  Voltak, akik már ekkor hullaként kidőltek, bár meg sem közelítette a számuk az általam vártat. Valaki talált egy telefonvonalat, meg pár ethernet kártyát, és a szerencsések már netezhettek is. Juteszembe: tényleg nem meg AWeb alól az LKA meg a GKSoftware a nexus hülye scriptje miatt. Nem értem, pedig otthon ugyanazzal a forrással ment. Mind1.

  Reggelig még levetítettek pár filmet: az első (mittoménmár mi volt a címe) tetszett nagyon, az jó volt, a második viszont valami irtózat (az a hollywoodi mizéria). Mire hajnalodott, már alig volt gép, a legtöbben már fel is szívódtak.

  Mi 6:20 körül indultunk el LeVee-vel (dozy már korábban elment), vissza ugyanazon az úton, amelyiken jöttünk. Gond nélkül visszataláltunk, a busz is indult rendesen, jó kis elmelt szintű (mint a matek tankönyvem) busz volt, egy baj volt csak, a sofőr 2000-esből nem tudott visszaadni. Röhely. Hazafeleúton LeVee aludt, én meg próbáltam ébren maradni, nehogy túlmenjünk Győrön (Ausztiába ment tovább a busz), közben kiolvastam az újonnan szerzett AV10-et. Jól van, 2 levelem is benn van. Csak kár, hogy 5 hónaposak. Mindegy.

  Összességében nekem nagyon tetszett életem első party-ja, a decemberire is lehet, hogy elmegyek, a hangulat jó volt, annyi Amigát és Amigást én még életemben nem láttam együtt, a szervezés egész jó volt, a Scala sem fagyott, és még a büfé is tetszett volna bizonyára, ha nem vittem volna magammal az anyukám által csomagolt 2 heti kaját.

  Egy szó mint 100, találkozunk a fYa5-ön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *