Háború lesz

Háború volt, van és lesz is. Része a társadalmak és az egyének fejlődésének, lerövidíti a szenvedés, a rabság éveit – azzal együtt, hogy a háború éveiben a szenvedés sokkal nagyobb, mint a lerövidített időszakban lenne.

Vári Juliánna: Fiú nagy barna szemekkelHa nem misztikus eseményként tekintünk a háborúra, akkor nem sokban különbözik a napi csatározásainktól, üzleti tevékenységünktől, pénzügyi világunktól. Ez az apró különbség viszont az egyén szempontjából rendkívül nagy, hiszen pont az ő és családja élete a háború ára.

Ha egy mégis egy kis misztikumot is keverek a valósághoz, azt hiszen meg tudom jósolni, hogy mikor lesz a következő háború a közvetlen közelünkben – méghozzá régen látott méretben és intenzitással. A háborúhoz ugyanis nem csak társadalmi körülmények, hanem résztvevők is kellenek.

Nem minden társadalom és nem minden egyén alkalmas a háborúra, ráadásul azt hiszem ez nem is elsősorban nevelés kérdése, inkább valami sokkal bonyolultabb, személyes, emberi, talán metafizikai szint.

Tehát a jóslatom a következő:

A háborút már nem az én korosztályom – nekünk addig és akkor lesz más teendőnk – fogja vívni, hanem a gyermekeink első generációja, pontosabban azok, akik most 10-12 évesek. Ők nagyjából 10-12 év múlva lesznek tömegesen hadra-foghatók, hadba-vihetők, azaz a háború valódi kitörésére 2018-2020 között fog sor kerülni.

Ezek szerint már ott ül valamelyik általános iskola leghátsó padjában az az embergyerek, aki meg fogja őket szólítani, akire hallgatni fognak – és ott ül egy másik emberke is, egy másik iskola legelső padjában akire szüksége lesz a másik oldalnak. Talán kettejük párharcának győztese lesz az akire vezetőként, messiásként várhat egy ország, vagy egy nemzet – jelen esetben a mi országunk és nemzetünk.

Ez a háború maximum 2-3 évig fog tartani – végigsöpörve Európán, Ázsián és Amerikán -, mialatt ebből a korosztályból rengetegen el fognak veszni, valójában ez a korosztály és az jóval idősebbek jelentős része áldozattá válik.

Az őket 2-4 évvel követő gyermekeinkre vár az új világrend megteremtése, ők már most nagyon más gyermekek, békések, békéltetők, nyugodtak – nekik kell túlélni.

Talán szorosan ide tartozik még egy gondolat arról, hogy kik és miért fognak háborúzni. Azt hiszem – nagyon leegyszerűsítve – az okosak és buták háborújára kell számítani, ahol nem elsősorban a vagyoni, helyi, vallási különbségek, hanem a tudásbeli (beleértve az IQ-t és a megszerzett tudást is) különbségek fogják megosztani a társadalmakat. Ez a megosztottság már most is érezhető és úgy gondolom nem is lehet befolyásolni, megállítani, hiszen ez nem az a szint, ahol a politika, vagy a tudomány a jelenlegi ismereteivel – vagy ismeretnek nevezett dogmáival – bármit tehetne. A jövő gyermek-katonái most még – jó esetben – a tanárok simogató keze alatt vannak, ezek a tanárok az elsők akik ezt a feszültséget érzik, pontosabban nekik kell érezniük elsőként. És sajnos ők lesznek azok akiket a jelen tehetetlenségéből adódó későbbi lelkiismeret furdalás is először érinteni fog.

Amit személy szerint tehetünk az az, hogy reménykedünk abban, hogy ez csak egy buta fikció, egy soha-be-nem-teljesülő jóslat!

One thought on “Háború lesz”

  1. A jövő tudományos eredményei

    Egy nemzetközi kutatócsoport megjósolta az elkövetkező 40 év tudományos eredményeit. Ha igazuk van, nem kell félnünk a ráktól, eljutunk a Marsra, de vigyáznunk kell az intelligens gépekkel. …

    A csoport negatívumokat is megjövendölt, például 2022-ben fog kitörni az első olyan háború, amelyet a klímaváltozás hatásai idéznek elő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *