Mandala

Ha egy munka során elragad a flow-élmény, majd a munka eredményét egy pillanat alatt szétfújhatja a “szél”, eltűnhet és megsemmisülhet, akkor valójában mandala készül. Homokból, hangból, vagy bitből, egyre megy.

Erről szól a mi “egyeket” és “nullákat” érdekes, új formákba pakoló munkánk, az IT-szerzetesek meditatív, időtlennek érzett tevékenysége. A formák alakulnak, sok-sok óra, sok-sok ember apró színes pontjaiból elevenedik meg a kép, majd pár pillanat és eltűnik az egész. Pont annyira valóságos mint virtuális, csak egy pillanatig van jelen egy pontszerű pozícióban. Vajon ki emlékszik már az 5-10 évvel ezelőtti munkáinkra, amelyekbe szintén beleadtuk minden időnket és minden tudásunkat? Talán kevesebben mint egy szépen kihomokozott mandalára – és talán ez így is van jól.

A mandalának pont ez a lényege, készítőinek élvezetet ad az elkészítése, a szemlélők számára élvezetes a megjelenése, majd bizonyítja a változás természetességét és eltűnik. Leginkább azért, hogy egy újabbnak adjon helyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *