Megtámadták Budakeszit!

Tavaly nyáron figyeltünk fel egy új, nemkívánatos csoport megjelenésére a faluban – úgy tűnik a magas ingatlanárak sem riasztották el őket, vajon ki lehetett a projekt finanszírozója és mi lehetett vele a célja?

Az általános iskolában kezdődtek a bajok nyáron a betörésekkel és szeptembertől az osztályok között szétosztott problémás tanulókkal – és az általuk közvetített új viselkedésformával, amivel gyerekeink nem tudtak mit kezdeni. Kiszámíthatatlan agresszió, káromkodás, félelemkeltés – amivel szerencsére eddig nem kellett szembesülniük. Vélhetőleg a tanárokra is hasonló hatással van ez a változás, csak ők nem beszélhetnek róla, míg szerencsére a gyerekek és a szülők ezt szabadon megtehetik.

E hét hétfőn az a pletyka járta iskolaszerte, hogy csapatosan megjelenő cigány és kosarazó magyar gyerekek kerültek összetűzésbe egymással és még bicska is előkerült! Sajnos ezt hivatalosan senki nem cáfolta és megerősíteni sem volt hajlandó, de a szülők és a gyerekek – olyanok is akik ott voltak az esetnél – biztosan állítják, hogy megtörtént!

Ha innentől baseball-ütővel a kezében megy a budakeszi lakos kutyát sétáltatni, azt nem azért teszi, mert ő ilyen agresszív fajta, hanem mert megtámadták azt a várost, ahol ő él, ahol a családja, gyermekei élnek, ahol a vagyona van! Mert itt nem lesz Miskolc és nem lesz helye hosszú távon működő terrornak, abban biztos vagyok.

Budakeszin nem volt szokás félni az utcán nappal sem és sötétedés után sem – és ezután sem jöhet ez szokásba. A helyi üzletek eladói sincsenek hozzászokva a rablásokhoz és nem is kellene hogy féljenek a munkahelyükön.

Most még időben vagyunk, visszaverhető a támadás – bízunk abban, hogy a rend őrei felkészültek erre a védelemre – amit élőhelyünk ellen intézett egy bűnöző csoport:

Friss körlevél az iWiw-en:

Tisztelt Budakesziek!

Az elmúlt két hétben megszaporodott a besurranásos betörések és az utcai rablások száma Budakeszin. Mindenki fokozottan vigyázzon családja és szomszédai házára,tulajdonára elsősorban Makkosmárián, de a város belterületén is.

A Budakeszi Rendőrörs elérhetősége: 0623-450-007

Egy hír a helyi újságból:

A Budaörsi Rendőr-kapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat kisebb értékre elkövetett lopás miatt, melynek során tizenhét pár cipő tűnt el egy budakeszi üzletből. Egy másik bűnügyben több mint egymillió forint ékszer után nyomoznak, melyet nemrég egy családi házból vittek el Budakeszin. Forrás: www.budakesziiranytu.hu

10 thoughts on “Megtámadták Budakeszit!”

 1. Ne járjunk úgy mint Veszprém: http://mti.hu/cikk/350872/

  Nagy tömeg gyászol Veszprém belvárosában
  2009. február 8. 12:30

  Mintegy kétszázan gyűltek össze vasárnap délig Veszprém belvárosában a Patrióta bár előtt, a Vas Gereben utcában, ahol hajnalban bűncselekmény áldozata lett az MKB Veszprém KC 26 éves kézilabdázója, a román válogatott Marian Cozma. Az emberek gyertyákat gyújtanak és helyeznek el a házfalnál, ahol Marian Cozma fényképét helyezték el egy tablón. A tömeg békés, bár mindenki hangosan és felháborodva tárgyalja a történteket. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint szinte mindenki arról beszél, hogy egy román tévétársaság már közölte: “egy népes cigány társaság” követte el a bűncselekményt.

  Fórum: Ön mit szól ehhez a mészárláshoz?

 2. Fogalmatok sincs ott pesten hogy milyen az élet Szabolcsban: A rettegés foka

  Minden tiszteletem a pedagógusoké. Nap mint nap kiállnak a katedrára, délutánonként szakköröket tartanak, esetleg farsangra készítik fel tanítványaikat, ám sohasem tudhatják, valójában mi is történik velük a következő pillanatban, esetleg órában.

  Elég ugyanis a részükről egy őszinte megnyilvánulás, egy ártatlannak tűnő kérés, megjegyzés, amelyre könnyen erőszak lehet a válasz. Sajnos, az utóbbi időben ismét egyre gyakoribbak az erőszakos cselekedetek oktatási intézményeinkben. Nemcsak a szülő lép fel agresszíven a pedagógussal szemben, hanem bántják, kínozzák egymást úgy az általános iskolások, mint a középiskolás diákok is.

 3. kisferri: nem kell Szabolcsba menni, mai hír az Iránytűben:

  Telkiben úgy vitték el a pénzt, hogy a tulajdonos otthon volt. Pátyon egy nagyértékű motor tűnt el, míg Solymáron több kárt tettek az autóban, mint amennyi értéket elvittek az üléséről.

  Február 5-én 13 óra körül tett „látogatást” egy ismeretlen elkövető Telkiben, a Petőfi Sándor utcában, egy családi házban. Az sem zavarta, hogy a tulajdonos otthon volt. Egy szempillantás alatt felvette a konyhaasztalról az oda tett 60.000 forintot, és már ment is. Amikor a sértett észrevette az idegen férfit amint távozik a házból, azonnal utána futott, és kérdőre vonta, hogy mit keresett a házban. A fiatal férfi gyors leleményességgel azt mondta, hogy a plébánost keresi, és azt mondták neki, hogy ennél a háznál érdeklődjön a hollétéről. Ezután gyorsan távozott a helyszínről a tettes. A férfi személyleírása: 25 év körüli, szőkésbarna hajú, kék szemű, kb.175 cm magas, jól öltözött. Az elkövetés idején fekete vasalt vászonnadrágot és világosbarna velúr bőrkabátot viselt.

  A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki február 4. és 5. között feltört egy garázst Pátyon, a Pesti-hegyi utcában, és onnan egy nagy értékű segédmotorkerékpárt tulajdonított el.

  Február 5-én az esti órákban Solymáron, a Mátyás király utcában tört fel ismeretlen elkövető egy személygépkocsit, melyből táskát vitt el a benne lévő iratokkal együtt. A bűncselekménnyel okozott kár közel 80.000 forint, a rongálási kár pedig 800.000 forint.

 4. Így van! Kapjuk el az összes bűnözőt. Ne kelljen félni senkitől (Budakeszin se) ne hagyjuk magunkat. Főleg ne a saját kis városunkban.

 5. Február 10-én délután két óra körül egy ismeretlen férfi becsengetett Budakeszin az Erkel Ferenc utcában egy 76 éves idős férfi lakásába azzal az ürüggyel, hogy az előző éjszaka egy álkulcsos betörő járt a környéken, és ő azért érkezett, hogy leellenőrizze, az idős férfinál jártak-e.

  Arra kérte a sértettet, hogy ellenőrizze, megvan-e a pénze. A házigazda gyanakvó volt, és nem engedte be az idegent a házba. Bezárta az ajtót, bement a szobába, megnézte a pénzét, majd azt kifelé menet letette az asztalra. Újra kinyitotta a bejárati ajtót, a féri még mindig ott állt. A hívatlan vendég újra visszaküldte a férfit, hogy nézze meg a többi helyen is a pénzét. Az idős férfi ennek is eleget tett, de mire visszament az ajtóhoz, az idegen férfi már nem volt ott. Akkor vette csak észre, hogy a férfi bejutott a lakásba, és eltűnt a pénze.

  Az elkövető személyleírása: kb. 165 cm, átlagos testalkatú. Fekete baseball sapkát viselt, sötét színű ruházata volt. A férfi egyedül volt, és a sértett autót sem látott a környéken.

  Forrás: http://www.budakesziiranytu.hu

 6. Forrás: http://www.budakesziiranytu.hu
  A Budaörsi Rendőrkapitányság eljárást indított nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2009. február 26-án az esti órákban Budakeszin, egy Széchenyi utcában lévő családi házba bement, és az előszobában lévő kabátot kocsikulccsal együtt eltulajdonította, majd ezt követően a kertben parkoló személygépkocsit is elvitte.

  A lopással okozott kár: 1.735.000 Ft.

 7. http://hirmondo.budakeszi.hu/kozelet/158-forum-a-kozbiztonsagert

  Valljuk be, csaknem mindenki így van ezzel. Csak akkor fordulunk bizonyos témák felé, ha hirtelen ránk zúdul a baj. Ez történt most Budakeszin is, mikor decemberben négy egymást követő rablás is történt településünkön a nyílt utcán.

  Ezek egyikét két tizenhétéves fiatal ellen követtek el késsel és fojtogatással kényszerítve őket ( A másik hármat nagykorúak ellen követték el). Városunkban a történtek hatására első pillanatban a tehetetlen kétségbeesés lett úrrá, majd azt követően, hogy a rendőrség rövid idő alatt két elkövetőt is előzetes letartóztatásba helyezett, közbiztonságunk megerősítésének támogatása került előtérbe a felelősen gondolkodó budakeszi polgárok, így a gyermekes szülők körében is. Ennek volt része az a február 10-én a Széchenyi István Általános Iskolában megtartott szülői fórum is, melyen jelen voltak a Budakeszi közbiztonságáért felelős vezetői is.

  A zsúfolásig megtelt teremben jelen volt dr. Csutoráné,dr.Győri Ottilia polgármester asszony, a budakeszi polgárőrség tagja, Somlóvári Józsefné képviselő asszony, a közbiztonsági bizottság elnöke, a budakeszi polgárőrség tagja, Schrotti János a Budakeszi Német Önkormányzat elnöke, Szigeti János a Budaőrsi Rendőrkapitányság vezetője, Horváth Ferenc, a Budakeszi Rendőrőrs parancsnoka, Karvaly Nándor és Érdi Tamás a budakeszi polgárőrség vezetői és Uzsoki Gábor, a budakeszi önkormányzat közbiztonsági referense, a budakeszi polgárőrség tagja. A fórum szervezője és levezetője két szülő, Kotmayer Zalán és Kalmár Péter voltak.

  A fórum résztvevői amellett, hogy aggodalmukat fejezték ki a bűncselekmények kapcsán, elsősorban a „hogyan tovább?” és a közbiztonság javításának lehetőségei felöl közelítették meg a témát. Sok értékes hozzászólás hangzott el, s úgy tűnik, hogy ezen decemberi rablások hatására többen is gondolkodnak azon, hogy belépjenek a polgárőrségbe ill., hogy anyagilag támogassák a szervezetet.

  A fórum szervezői ígéretet tettek arra, hogy az ott elhangzott értékes észrevételeket és javaslatokat összefoglalják, és azt átadják a város közbiztonságáért felelős vezetőinek.

  http://hirmondo.budakeszi.hu/media/Kozbiztonsagi_forum.doc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *