MorphOS SDL support site

Készítettem egy SDL support site-ot a MorphOS fejlesztés támogatására. Az oldal több mint egy évig működött, jelenleg csak archive-ban érhető el: sdl.innoidea.hu

Az SDL multimédia rendszer (Simple Directmedia Layer) a MorphOS-es, OpenGL-t is támogató verzió kiadásával komoly fejlesztői csapatot kovácsolt össze. A közel 10 fős társaság végzi a Gabriele Greco által elindított Amiga verzió átültetését MorphOS-re, illetve a számtalan apró hiba javítását és az aktuális verziók tesztelését.

A komoly munkának köszönhetően mára szinte bármely SDL és OpenGL alapú program egyszerűen lefordítható MorphOS-re.
Még hiányzik a CDROM támogatás, illetve vannak még hiányosságok a joystick kezelés és az overlay megjelenítés körül. Fontos tudni, hogy az OpenGL-t igénylő programok a MorphOS 1.4-ben lévõ hivatalosan kiadott tinygl.library-val nem mûködnek. Viszont a remélhetőleg hamarosan naplvilágot látó 1.5-ös MorphOS-t – és természetesen annak egyre bővülõ felhasználói bázisát – már játékdömping fogja várni!

A support page for MorphOS SDL development has been launched. You can track history, download sources and various precompiled ports here, just as well as you can send feedbacks and bug reports.

There are many projects around using the widespread Simple Directmedia Layer, which is under active development for MorphOS. The downloads at the site with short english descriptions and pictures are to encourage development and porting of SDL applications.

As SDL is in active development, even the ports of otherwise \”final\” releases may contain bugs, so reporting them and providing feedback to developers is highly encouraged.

(Some of the ports require components which will be publicly available in MorphOS 1.5.)

The site is maintained by LouiSe, and a great deal of efforts went into it. Many thanks!

mos.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *