OTP nyugdíjpénztár – az igazi hozam

Ha felháborító volt a februári OTP nyugdíjpénztári számlalevél tartalma, akkor a júniusira nem is lehet jelzőket találni.

Nem is akarom részletezni, csak egy végeredményt írnék le, mely a befektetéseink hozamát jelöli, előjelesen:


– 600.000 Ft


Ezúton üdvözlök mindenkit, aki tudásával, szorgalmával, törvényhozásával, kapzsiságával és kalkulációs táblájával hozzájárult ahhoz, hogy sikerüljön a felhalmozott tőke értéke alá redukálni ezt a számára semennyire sem fontos, a nyugdíjas évek finanszírozását biztosítani kívánó összeget. Gondolom ez a valaki nem is létezik, ez egy véletlen eset, amire senki nem számított…

Véletlenek pedig nincsenek és következmény nélküli történés sincs! Azaz a nem létező valaki helyében én nem lennék nyugodt és erősen a jajmilesz forgatókönyvön gondolkoznék. Merthogy a jajmilesz túl sok helyről kezdett el szikrákat vetni és ezeket a szikrákat a nem létező valaki a nem létező vödrében párolgó vízzel nehezen lesz képes eloltani…

Én nem aggódom, nekem szerencsére nincs rá okom, de sokan vannak akiknek van.

Ha 1.000.000 hozzánk hasonló családban sikerült ezt a hozamot elérni, akkor az hozzávetőlegesen:


– 600.000.000.000 Ft

Ha képes vagy értelmezni ezt a számot, akkor üdv a való világban!

4 thoughts on “OTP nyugdíjpénztár – az igazi hozam”

 1. Breaking news!

  Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe.

  A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda:

  “Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíjpénztári tag marad. Ezt a kormányülés után mondta a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György hozzátette: ebben az esetben az érintett 2012. január 1-jén visszakapja a 14 hónapnyi, jelenleg visszatartott tagdíjbefizetését, de a magánpénztárban gyűjtött pénzét az állam a továbbiakban nem garantálja. Emellett szabadon rendelkezhet munkavállalói nyugdíjjárulékáról, az a 24 százalék viszont, amit a munkaadója fizet utána, nem kerül a számlájára.

  A miniszter közölte: a nyugdíjpénztári tagoknak január végéig kell dönteniük az ügyben; aki a visszalépés mellett határoz, annak nincs tennivalója, átkerül az állami nyugdíjrendszerbe, az összes eddigi magánnyugdíjpénztári befizetése visszaáramlik az államhoz, és magával viszi egyéni számláját is, ami örökölhető marad (csak házastárs számára!). A visszalépéskor az állam az esetleges magánnyugdíjpénztári veszteségeket kompenzálja, aki pedig nyereséggel lép át, az akár készpénzben fel is veheti a profitot. Az új jogszabály parlamenti vitáját a tervek szerint december 15-éig lezárják.”

  Folytatás (Matolcsy elég keményen tolja, csak nem a Hónap Embere lesz?!):
  “Kérdésre válaszolva Matolcsy azt mondta, azért veszik el a maradás mellett döntő tagok 24 százaléknyi járulékát, mert azt nem a jövőre fizeti a munkáltató, hanem a mostani nyugdíjrendszerre. Miután azonban a pénztártag kiírta magát a közösségből, szakított a közösséggel, és egyéni úton jár, az csak a 10 százalékos befizetésével rendelkezhet, mert csak az a jövő.

  Hogy ezt hogy viszik véghez 2 hónap alatt a több millió magánnyugdíj taggal, mikor ebből 3 hét az ünnepek, el nem tudom képzelni. Mindenestre úgy néz, a magánnyugdíjpénztári tagok 2400 2700 milliárd forintnyi megtakarítása január végén már az államnál lesz.

  Nagy biznisz ez, kérem szépen… http://vastagbor.blog.hu/2010/11/24/tuzforro_pite_magannyugdij_ugyben

 2. Igazad volt, eljött a jaj nekik: http://www.penzugyihirek.hu/adohirek/teriteken-a-nyugdijpenztarak-felszamolasa/

  Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter pénteki bejelentése megerősítette a kormányfő által az elmúlt napokban tett kijelentéseit, miszerint a magán-nyugdíjpénztárak ideje a végéhez közeledik.

  A miniszter szerint a három pilléres rendszer hiba volt, és bebizonyosodott a kudarca. A kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer nem működhet tovább, csupán az önkéntes pénztár fenntartására lesz lehetőség.

  A magyar nyugdíjrendszer jelenleg négy pilléren áll: a kötelező állami, a kötelező magán-nyugdíjpénztári, az önkéntes nyugdíjpénztári rendszer és a nyugdíjelőtakarékossági számla.

  Az állami kassza a bruttó fizetések mintegy 25.5%-át nyeli el jelenleg egyrészt a magánszemélyek befizetéseiből, másrészt a munkaadók hozzájárulásából. Ez az összeg teljes mértékben a jelenlegi nyugdíjak fedezésére megy el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *