2 thoughts on “Pénzbedobós sorszámosztó”

 1. Sajnos nem az valósította meg, akinek az ötletet prezentáltam… :(

  http://ma.hu/page/cikk/aa/0/161515/1

  2007.01.17 07:29 InfoRádió

  Vizitdíj-automata: befizetés, sorszám, ellátás – ötven kórház már igényelte

  Február 15-étől sok helyen valószínűleg már vizitdíj-automaták szedik be az orvoslátogatás árát, és várhatóan a kórházi napidíjat is – mondta az InfoRádiónak az automatákat gyártó cég ügyvezető igazgatója.

  Pusztay László szerint a gépek kezelése egyszerű, és a szoftverrel együtt 2,6 millió forintba kerülnek majd.

  A gép leolvassa a TAJ-számot, ezután kell majd kiválasztania a betegnek a szakrendelést, majd befizetnie a vizitdíjat. Az automata ezután bizonylatot és sorszámot ad – tette hozzá Pusztay László.

  Az eszköz a befizetés után kapcsolatba lép az orvosszakmai számítógépes rendszerrel, amely a beteg-folyószámlán tartja nyilván azt, hogy a beteg megjelent és befizette az összeget, így az adatok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számára elérhetők lesznek – mondta a Medical Systems ügyvezetője. A gyártó szerint nem bonyolult az automata kezelése, valószínű azonban, hogy az idős embereknek a betegirányítók segítenek majd a vizitdíj beszedésében.

  Eddig negyven-ötven kórház kereste meg a vizitdíj-automatákat gyártó céget, hogy érdeklődjön a szoftverrel együtt 2 millió 650 ezer forintos gép beszereléséről. A gépeket az intézmények üzemeltetik majd, a gyártó végzi a karbantartási és javítási feladatokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *