Pénzbedobós sorszámosztó

Státusz: megvalósítva

Egy könnyen kezelhető, pénzbedobós sorszámosztó gép ötletével álltam ma elő, elsősorban a magyar egészségügyben tervezett változások (receptdíj, vizitdíj) miatt…

Sajnos nem az valósította meg, akinek az ötletet prezentáltam… :(

http://ma.hu/page/cikk/aa/0/161515/1

2007.01.17 07:29 InfoRádió

Vizitdíj-automata: befizetés, sorszám, ellátás – ötven kórház már igényelte

Február 15-étől sok helyen valószínűleg már vizitdíj-automaták szedik be az orvoslátogatás árát, és várhatóan a kórházi napidíjat is – mondta az InfoRádiónak az automatákat gyártó cég ügyvezető igazgatója.

Pusztay László szerint a gépek kezelése egyszerű, és a szoftverrel együtt 2,6 millió forintba kerülnek majd.

A gép leolvassa a TAJ-számot, ezután kell majd kiválasztania a betegnek a szakrendelést, majd befizetnie a vizitdíjat. Az automata ezután bizonylatot és sorszámot ad – tette hozzá Pusztay László.

Az eszköz a befizetés után kapcsolatba lép az orvosszakmai számítógépes rendszerrel, amely a beteg-folyószámlán tartja nyilván azt, hogy a beteg megjelent és befizette az összeget, így az adatok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számára elérhetők lesznek – mondta a Medical Systems ügyvezetője. A gyártó szerint nem bonyolult az automata kezelése, valószínű azonban, hogy az idős embereknek a betegirányítók segítenek majd a vizitdíj beszedésében.

Eddig negyven-ötven kórház kereste meg a vizitdíj-automatákat gyártó céget, hogy érdeklődjön a szoftverrel együtt 2 millió 650 ezer forintos gép beszereléséről. A gépeket az intézmények üzemeltetik majd, a gyártó végzi a karbantartási és javítási feladatokat.

LouiSe, 2007. január 17 @ 12:03

Emlexem ra, dolgoztam is rajt, szuper otlet volt:)

Pumukli, 2007. január 18 @ 17:26