Régi zenéim a SOAMC-on

Érdekes hírre bukkantam az aktuális scene.hu hírlevélben egy zene-gyűjteményről, melyet az ámítástechnika egyik hőskorszaka, azon belül is egy barátnő (ahogy ez találóan a videóban is szerepel) nevével fémjelzett kor és szerzői réteg alkotásait tartalmazza.

Egyik régi kedvencem ezek közül Audiomonster, akinek ámuldozva néztük a lejátszott pattern-jeit a tracker-ben, eszméletlen dolgokat művelt vele! Úgy gondolom, hogy a scene valódi eredménye pontosan a kísérletező, extrém dolgokat alkotó emberek és művek kitermelése volna, nem pedig a kullogás és egymás másolása. Valami effélét próbáltam én is művelni annak idején, több kevesebb sikerrel…

www.paula8364.com – Az Amiga zenei termése MP3-ban

Egy bizonyos Stone Oakvalley nevű úriember igencsak kedveli a megalomán projekteket. A jól csengő SOASC (Stone Oakvalley Authentic Sid Collection) után nem régen elkészült a SOAMC (Stone Oakvalley Amiga Music Collection) is. A célja nem kisebb volt, mint az Amigára valaha készült összes zene időtálló MP3 formátumba történő konvertálása. Ugyan az alábbi videóból minden info kiderül, de nem tudom megállni, hogy néhány számmal ne érzékeltessem, mekkora munkáról is van szó.

163 féle Amigás zenei formátumban lévő 105757 modult konvertált MP3-ba, ráadásul minden zenét kétféle mixeléssel. Egy eredeti és egy újrakevert sztereo hangzással. Ha valaki úgy érzi, hogy kedvet kapott a zenék végighallgatásához, egy évig ne nagyon szervezzen más programot, mivel napi 24 órában hallgatva 173 nap alatt lehet a végére érni. A videóbol további nyalánkságok is kiderülnek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *