SNews

A CHIP Magazin októberi száma jubileumi az Amigások számára… Most lesz egy éve, hogy elindult az Amigás rovat, és úgy tűnik mind a kiadó, mint az olvasók meg vannak vele elégedve (bár kaptam egy-két bíráló levelet, amit domain-kill-el jutalmaztam :)). Az újságnál ez pár ezer példánnyal magasabb eladási mutatót jelent – ami persze nem csak az Amiga rovatnak köszönhető – az olvasóknak pedig azt, hogy havonta visz a postás az ország legeldugottabb szegletébe is legalább 50 megabyte Amigás programot, és 10-15.000 karaktert is ugyanebben a témában.

A 12×50 megabyte már maga is szép mennyiség az olyan Amigások számára, akik számára nincs más mód kedvencük etetésére friss programokkal, valamint lehetőség szerint a CD-n hasaló HTML oldalak is tartalmaznak információt azon túl, amit a nyomtatott mag 3 oldala jelent.

Tehát itt is szeretném megköszönni a támogatásotokat – már aki nem csak a száját tépte, meg nyafogott – és remélem továbbra is lesz Amiga az ország legolvasottabb számítástechnikai magazinjában.

Dragon György barátunk nyomul tovább a Petőfin, Petike lankadatlanul építi magyar Amigás birodalmát, és minden tiszteletet megérdemlő módon csinálja az Amiga Világ magazint, sőt hamarosan Napi2 hathatós segítségével megjelenik egy új, magyar nyelvű Amigás könyv is.

Ez a jelen, a G4-es Phase5 kártyák, meg az AI szokásos ködösítésével tarkított Amigás fronton, itt kelet-európa nyugatjában!

Azt hiszem, mégis rájöttem a probléma megoldására. A CHIP Magazin (szerintem itthon a legjobb PC-s újság, és van benne – LouiSe jóvoltából – Amiga rovat is) régebbi számában olvastam, hogy az IDE kábel hossza max. 45 cm lehet, sôt, ha a vezérlôre kettôt csatlakoztatunk, akkor ez kábelenként megfelezôdik, azaz ilyenkor csak 22,5 cm lehet a hosszuk. Ezek után lecseréltem a két vinyóhoz csatlakozó kábelt egy rövidebbel, és valóban megszűntek a hibák. A probléma most már csak az, hogy egyrészt ilyen rövidebb kábeleket nem igazán árulnak, másrészt rövid vezetékkel eléggé nehéz beszerelni, pl. egy PC-s házba a drive-okat, mert nem igazán ér el messzire a kábel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *