The Cult – 25/jun/2007

Tegnap öregurasan odatódultunk a pár ezer, szintén nem tini közé, egy kis fiatalító kúrára a PeCsa szabadtéri színpadára. Gyűlt a tömeg, majdnem tele lett a hely, pont jól alakult ez a körülmény. Amúgy a jegyen egy vicces 19:30 kezdési időpont lapult, semmi előzenekar, meg más megszokott sztároskodás. Mivel valami furcsa oknál fogva időben odaértünk – nem úgy, mint kb. 10 évvel ezelőtt, amikor pont az utolsó taktusra sikerült az MTK pályán – volt egy óra szabadság. Ettünk förtelmesen rossz hagymás-zsíros-deszkát, ittunk olyan sört amibe tuti nem volt alkohol, mert Hofi másfél liter után sem vigyorgott tőle.

Az előzetesen észlelt hangtechnika aggodalomra adott okot, valami rettenet milyen tompán és torzan jött ki a hang a szórókból. Reménykedtünk, hogy ha már nem empéháromból zizzentik a muzsikát jobb lesz.

Fél kilenc körül aztán Duffy belecsapott a húrokba, Astbury meg bedobta a csörgőjét a népnek, örültetés címen. A hangzás sajnos pont ugyanolyan vacakul indult, mint ahogy nem akartuk, a dob hangja szétesett, a basszusgitár nem szólt, az ének torz volt és úgy egyben élvezhetetlen minőséget produkált.

A harmadik szám után, fokozatos javulás eredményeként összeállt a hangkép, élni kezdett a színpad. Itt fiatalodtunk meg, mi is hárman, meg a többi néhány ezerre becsült öregúr és öreglány. Valahogy a tini csajok most elmaradtak, az átlag életkor 30 fölött lebegett. Tízkor sajnos villanyoltás volt, itt a Ligetben ez a módi, elrepültek a legények…

A Cult az Cult. Nehezen élvezhető, a csajok akiket ismerek mind utálják. De van benne valami, nehezen magyarázható és védhető jóság. Lehet, hogy ez a jóság csak valamilyen régi élményhez kötődik nálunk, gondoltunk is rá, hogy a csalódást elkerülendő megfelelő alkoholmennyiséget áramoltatunk a vérünkben, de nem volt rá szükség. Úgy volt jó, ahogy volt. Ebben érdemes konzervatívnak lenni, a Cult nem változik, azzal együtt, hogy szinte minden lemezük más és más.

Dear Ian and Billy, yes the moon is very nice, the people is very cool, thanks for the show! Magic, Hofi, LouiSe

Download Video

20070625-004-2.png

image177.png

20070625-015-2.png

image179.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *