Viszlát Petike^AV!

Tegnap éjjel kaptam egy levelet Stoty-tól, egy hihetetlen hírrel, miszerint Petike váratlanul itt hagyott minket…

Szerintem ebben a korban még nem kellene ilyen dolgoknak történni a magunkfajtával, még nem vagyunk felkészülve rá, még rengeteg dolgot akarunk és tudunk is tenni – ez kiváltképp érvényes az olyan emberekre, mint Petike. Bizonyára emlékszünk még Kalózra is, a mindig mosolygós és segítőkész srácra, aki nem csak akkor volt ott, mikor a party kezdődött, hanem akkor is mikor már mindenki elment és ha szükség volt rá, bármikor.

Petike szintén ilyen ember lenyomatát hagyta, életvidám, magabiztosságot sugárzó és állandóan alkotó, segítő srác volt. Kortól függetlenül srác, hiszen az ilyen embereken nem fog az idő, és 20 évesen pontosan ugyanolyanok, mint 30 évesen – viszont azt sajnos már nem tudjuk meg, hogy milyen lett volna 40 évesen. Bárhogy is fordul a világ, ezt már biztosan nem fogjuk megtudni, de azt hiszem, pontosan ugyanolyan lett volna, mint volt ezeket a képeken:

Petike^AV, (Horváth Péter), 2000-06-03

LouiSe, Petike^AV (Horváth Péter), 2001-07-14

LouiSe, Petike^AV (Horváth Péter), 2000-06-03

Petike könyvei és újságjai, amelyekben mindig ott lesz:
Amiga Világ
Szaku
– Bálint János – Horváth Péter: B.N.A.K. #1, Home Tec Kft. 1999
– Bálint János – Horváth Péter: B.N.A.K. #2, Kulcspont 2001 Kft. 2001

17 thoughts on “Viszlát Petike^AV!”

 1. Petike@AV reached the end of his road… :(

  Folks,

  I know many of you knows nothing about Peter Horvath alias Petike@AV, but an extraordinary guy he was who did a lot for the hungarian Amiga community, so from my point of view he deserved it to be mentioned here, although this time it has a quite sad reason.

  At the age of 38 he passed away, because of a heart-sickness.

  And what he did? Sponsored Amiga-only parties, founded Amiga shop in Hungary, created a uniqe papermag called Amiga Világ (Amiga World in hungarian) which lived for more than 2.5 years, with a co-writer and some guest-writers (like me), and so on.

  His advices, and support will be missed.

  R.I.P.

  Reynolds

 2. Petike koszonom az Amigas boingballos polot amit toled kaptam.
  A sok Amiga vilag-ot amivel megorvendeztettel engem es sok Amigas tarsamat.

  Az Amigasok istene kiserje utad a mennybe..
  ..koszonunk mindent….
  nyugodj bekeben…

 3. Szaku.hu 2009. február 21.
  Kedves Fórumozók, Olvasóink és Tanítványaink!

  Mély fájdalommal és szomorúsággal közöljük, hogy Horváth Péter/emteefu/Főcerk.Úr, a Szaku alapítója és lelke február 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Azoktól a vendégeinktől, akik a webáruházból rendeltek, ezúton kérünk elnézést, a rendeléseket sajnos nem tudjuk teljesíteni. Akik már elküldték a pénzt, hívják fela Kulcspont Kft.-nél Horváthné Katalint (06-99-506-503).

  A nyelvtanfolyamosok türelmét és megértését kérjük, igyekezni fogunk, hogy a nyelvtanfolyam utolsó két emailes anyaga valamikor megérkezzen.

  A 3 kjús tanfolyam nem fog elindulni.

 4. Nyugodj Békében …

  Szeretném ha mindig ilyen konkurenciám lenne mint Ő volt, de ez valószínűleg azért volt mert sok hasonló volt bennünk. Én is közelinek érzem magamhoz a japán kultúrát, és nekem is (1ik) kedvenc íróm Umberto Eco volt. És hát az Amiga … :)

 5. Kedves olvasók.

  Most találtam erre a honlapra, és meglepetésemre a fiam “PETIKE” nézett velem szembe. Utólag is nagyon köszönöm azt a sok szép megemlékezést, jó szót, amivel Róla írtak. Valaki kérdezte, hogyan? sajnos hirtelen.

  Köszönettel: id: Horváth Péter

  Ezt követően mindenkinek nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok.

 6. Megdöbbentő, még akkor is ha csak most jutottam el idáig.

  Nyugodj békében, igen jókat beszélgettünk….sajnálom hogy csak most szereztem tudomást róla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *